vad är det bästa sättet att bli av med depression

Jag vet så många människor som kämpar med depression att det verkar som en epidemi som ingen talar om. Depression är inte på modet och alltför ofta, folk bara inte vill veta.

Vilka är alternativen till anti depressiva? Du kan prova allt från ECT (elektrokonvulsiv behandling), psykoterapi, meditation, brain stimulation och växtbaserade behandlingar. Kost, motion och goda vanor sömn kan också vara giltiga sätt att hjälpa en att bli av med depression.

Visste du att en av de stora biverkningar av att ta anti depressiva såsom Paxil och Zoloft viktökning eftersom det finns en avmattning i graden av metabolism? Det gör folk ännu mer deprimerad och är en av de många anledningar till varför de söker alternativ för att bli av depression,

Anledningen är att de anti depressiva faktiskt stimulerar hjärnans kemiska kallas serotonin och som lyfter vårt humör och vi känner så mycket bättre. Dessa droger faktiskt kallas SSRI, selektiva serotoninåterupptagshämmare.

Vad synd att serotonin också styr vår aptit och det verkar gå helt galet och väldigt få människor är nöjda med resultatet. Lägg i några självmordstankar och ibland aggressivt beteende mot andra och patienter börjar undra om de någonsin kommer att få ut av den mörka tunneln.

Vissa människor göra bra på dessa mediciner och har få biverkningar. Men det är det ofrånkomliga faktum att FDA har insisterat på att dessa droger bär den svarta lådan varningar och dessa är de maximala varningar som finns.

Det finns nyare typer av anti depressiva behandlingar som utforskas. En av dessa är de VNS (vagusnerven stimulering), som är en viktig nerv väg att bestämma vårt humör svar. VNS fungerar med hjälp av ett implantat, ungefär som en pacemaker. Detta utvecklades från forskning om epilepsi och är faktiskt nu godkänt i USA och EU, även om det bara används när alla andra konventionella behandlingar har misslyckats.

Alla säger att genom att vara sällskaplig, upprätthålla sociala kontakter och nätverk och med fysisk träning är det bästa sättet att avsluta depression. Dessa är alla giltiga sätt att bli av depression, men väldigt ofta, fungerar de inte därför att det finns en känsla av hopplöshet och värdelöshet och dessa hinder kan inte vara så lätt att övervinna.

Det bästa sättet att avsluta depression är att kunna göra några livsstilsförändringar som jag nämnde ovan. Dock är ett av de säkraste behandlingarna ofta ignoreras det av växtbaserade behandling för depression. Ett av de säkraste örter som har den bästa meritlista för mindre allvarliga biverkningar är det av johannesört tillsammans med Passion blomma. Ta reda på hur dessa örter betraktas som det bästa sättet att bli av med depression, genom att besöka min hemsida nedan.