självhjälp ångest – lära sig att kontrollera din ångest symptoms_

Självhjälp är en föredragen metod för behandling av ångestsymtom bland de flesta människor. Vissa skulle säga att det är det bästa sättet eftersom det möjliggör för den person som lider att lära sig att kontrollera sina symtom på egen hand utan att förlita sig på någon eller något annat. Klinisk behandling fokuserar på att ta medicin som ett sätt av lättnad. Även medicinering kan hjälpa, det är inte den bästa långsiktiga valet. När medicinen slutar fungera (och det kommer), blir det ingen runt för att hjälpa till med symptom men du, den sjukes.

Det första man måste undersöka är de saker du oroar mest. Kanske du är orolig för pengar och inte någonsin ha tillräckligt. Om så är fallet, göra något för att förändra det. Det finns ingen mängd av medicinering eller terapi som kan hjälpa dig med pengar bekymmer. Den bristande ekonomi fortfarande kommer att vara närvarande förrän du försöker hitta ett bättre betalande position eller ytterligare ett sätt att tjäna mer pengar. Få en deltidsjobb eller leta efter något som betalar bättre.

En annan vanlig källa till ångest beror på brist på självkänsla. Kanske du känner att du inte är tillräckligt attraktiv eller är överviktiga. Vad är det med dig själv som du skulle vilja ändra på? Om det är något (inom rimliga gränser) som kan göras, såsom att förlora vikt, en frisyr, etc., göra ändringen så att du kommer att må bättre om dig själv. Kort sagt, om det är något du kan ändra, sedan börja arbeta på det nu.

En annan sak du kan göra för att lindra oro och spänning är att delta i rigorös daglig motion. Även om du kan känna dig trött, du känner bara det sätt på grund av psykisk stress du upplever. När du tränar, kommer ditt sinne och kropp frigöra spänningen, och din hjärna kommer att skapa fler “må-bra” kemikalier som ger en pågående naturlig hög. Istället för att bli trött, kommer din kropp att bli starkare och producera mer energi.

Skapa en att göra-lista innan du går till sängs. Om du gör det kommer att förbereda dig för alla de produktiva saker du måste göra nästa dag. Det kommer att ge dig något att se fram emot. Se till att du inkluderar minst 2-3 aktiviteter som du anser roligt, något som kommer att bryta upp stress. Se till att du inte överväldiga dig själv. Skapa en lista som är bekvämt för dig. Denna idé är effektivt eftersom det ger människor som inte har tillräckligt att göra för att ockupera sina sinnen med saker som betyder, och det ger också människor som känner att de har för mycket att göra med mindre rädsla över dagen för att komma.

Undvik mat, drycker och andra ämnen som gör att du känner fast. Saker att undvika inkluderar koffein, nikotin, sockerhaltiga livsmedel och alkohol.

Var och en av dessa substanser har en tendens att störa drastiskt med en persons humör och känslomässiga hälsa överlag. Istället för att röka en cigarett, tugga tuggummi. Likaså, i stället för att konsumera koffein eller alkohol, dricka mjölk eller vatten. Din kropp kommer att tacka dig för det, och du kommer att känna den positiva skillnaden nästan omedelbart.

Dessa är bara några av de sätt du kan lindra dina egna ångestsymtom. Försök att utföra alla dessa metoder och undersöka dina symtom igen i ungefär en vecka. Föra en dagbok lista dina symptom före och efter självhjälp. Du kommer att märka en klar förbättring.