panikattacker behandling – upptäck hur du kan bryta din cykel av fear_

En panikattack är en skrämmande sak eftersom varje gång du har en, du tycker du är döende. Även om du har haft hundratals senaste attackerna, är rädslan fortfarande exakt samma intensitet. Du kan stå där och undrade för sig själv, är detta den stora? Kommer jag att dö den här gången? Eller skall jag gå ut? Den mest obekväma sak om en panikattacker är att de alltid ske vid de värsta tider.

Panikattacker upprepas i de flesta människor. Samma situation som skapat din första panikattack är sannolikt att vara den du fruktar mest. På grund av denna rädsla, har du en attack varje gång du tänker eller är placerade i samma eller liknande situation. Inte bara det, har dina panikattacker troligen spridit sig till andra områden i ditt liv. De är oförutsägbara och kan hända när som helst, även när du sover.

Ju tidigare du får kontroll över dem, desto snabbare kommer du att kunna styra ditt liv igen. Det finns inget som att inte ha kontroll över var du än går, vem du pratar med, där du arbetar, de människor ni är vänner med, etc. När panikattacker är en del av ditt liv, de har kontroll, inte du. Det ska fungera som din största motivation att få dem att sluta.

Krama din panik är det mest effektiva sättet att bli av med det. När du tar kontroll och uppmana panikattacker uppstå, är du ansvarig. Att tvinga attackerna att stoppa genom att förneka symptomen bara göra dem starkare. Den frustration och ångest du känner under en attack intensifierar i vad som visar sig vara en skrämmande upplevelse. Även om de flesta attacker varar bara ca 10 minuter, är en mängd känslor upplevs.

Vad är det om en panikattack som skrämmer dig mest? Det kanske låter löjligt, men du måste gå ut och försöka uppleva den rädslan till fullo. Omfamna varje racing tankar, yr känsla, bultande hjärtslag, och rädsla för att du kan. Leta efter situationer där du förutspår att du kan ha en attack. Sätt dig på platser som gör att du känner dig obekväm, till exempel mataffären, i en folkmassa, i bilen med fönster upp, inne i ditt hus på natten med ingen där, etc.

Det bästa med allt detta är att du inte kommer att dö. En panikattack kan inte döda dig. Ditt sinne måste lugna ner sig och inse att det finns inget att vara rädd för. Efter att ha placerat sig i flera olika situationer där din hjärna känns det finns en anledning att köra för ditt liv, kommer dina panikattacker börja avta. Detta kommer inte att ske över en natt, eftersom det krävs tålamod och praxis.

Oroa dig inte om att se dum eller vad folk kommer att tänka på dig. Folk brukar inte märker när en person har en panikattack. Såvida du skriker och springer runt, ingen kommer att bry sig. Om det får dig att må bättre, gå till din läkare och be att få en fullständig fysisk. Många människor som lider av panikattacker är 100% att de har en sjukdom och kommer att dö. Läkaren kan försäkra er om att det är din ångest och att ingenting är fel. Om inte annat, kommer att ta emot ett fysiskt ge dig sinnesfrid.

Försök att prata med vänner och familj om dina symtom och rädslor. Chansen är stor att du hittar en annan person väldigt nära dig som upplever en del av samma problem som du. Panik och ångest är mycket vanliga och inget att oroa sig för. Du kanske också vill överväga att gå några online-forum eller stödgrupper för pågående uppmuntran.