när en familj historia av depression får dig ner

Det är inte ovanligt för en familj att ha en historia av depression. Det finns många fall där en person som lider av depression inte verkar ha en verklig orsak till lidande depression. Det är där denna persons familj historia kan hjälpa dem ut. Det finns vissa människor som verkar vara genetiskt deprimerad, vilket innebär att deras släkthistoria visar att tidigare generationer tycks ha drabbats av samma problem. Genetisk depression är fortfarande långt ifrån fullt förstådd. Studier fortfarande görs i syfte att förstå hur genetisk depression vidarebefordras och hur den kan behandlas på människor innan det blir ett verkligt problem.

Att ha en familjehistoria av depression inte nödvändigtvis betyda att den personen kommer att drabbas depression, men om en person inte oroa sig för att de kanske har depression kanske det inte skadar att rådfråga en terapeut eller kurator om det. Det är möjligt för en person att vara lite orolig över tanken att de skulle nedgången in i en depression som kan förstöra deras liv som det möjligen gjorde för deras föräldrar och / eller farförälder. Terapeuten eller kurator kommer att hjälpa patienten att se att oroa sig en sådan sak bara kommer att leda till onödig oro som bara kommer att sätta den personen genom onödig stress. Denna stress kan bygga och kan förmodligen så småningom leda till en debut av depression. Den som oroar kan också konsultera en online-terapeut eller en online-rådgivare och ställa de professionella frågor om vad som är oroande dem. Online terapeut eller kurator kan då lugna patientens farhågor om dem möjligtvis har depression. Förslag och / eller rådgivning kan ges som kan hjälpa personen att försöka undvika att falla in i ett tillstånd av depression, hur man kan lugna ner och hur man handskas med de påfrestningar i sina liv innan de påkänningar komma till mycket.

Alla som har en familj som har en historia av depression inte nödvändigtvis innebär att den enskilde i slutändan kommer att drabbas depression. Det har dock visat att den personen kan ha en ökad risk att utveckla depression någon gång i sitt liv. Med kunskap om sin släkthistoria, kan de börja hitta sätt att undvika depression tidigt i sitt liv. En terapeut eller en kurator kan hjälpa personen lära sig att handskas med den stressiga vardagen, deras ångest och någon depression de kan uppleva redan. Att göra detta kan ge personen en bättre chans att avvärja allvarlig eller djup depression att de kan utvecklas senare i livet om de inte vidtar åtgärder för att förhindra det. Förväntar sig och förbereda sig för det kan faktiskt hjälpa personen fokuserar på att ta kontroll över sitt liv och sätta mer kraft på att göra det liv de vill. Att vara mer optimistisk och glad kan gå en lång väg att hjälpa personen undvika att falla i depression. Tidig hjälp från en terapeut eller kurator, om det är online terapi eller terapi i människa, också kan hjälpa en person att förbereda sig för sitt liv och hålla ut de spänningar och / eller oro som kan driva dem i depression.