hur man ska behandla depression med örter

Depression drabbar miljontals människor runt om i världen. Det anses av experter vara ett av de största dolda förhållanden som påverkar inte bara den livsstil de drabbade utan även deras familjer, vänner och arbetsgivare. I själva verket kan tillståndet vara från stunder av bara “känner sig nere” eller “lite blå”, med veckor av oro och fullständiga kraftlöshet.

Depression, vad är det?

I värsta fall är depression märkt “Klinisk depression”. Detta förstås bäst som en komplett överväldigande känsla av sorg och hjälplöshet. Det kan också upplevas som en period av yttersta förtvivlan utan hopp om flykt. Drabbade förlorar förmågan att uttrycka sina känslor i detta skede och spiralen fortsätter att dra in dem i en till synes oändlig spiral av rädsla. I detta tillstånd, kan människor förlorar sin aptit, och förlorar kontakten med vänner och familj. Deras anställning lider också, och de kan vara i riskzonen för självmord.

I sin mer lindrig form depression kan vara en mindre intensiv lidande av samma symptom eller kanske bara lider av den eller två symptom. Ändå depression, i någon form, är ett dolt hot för många människor som inte har möjlighet att effektivt hantera sina problem eftersom de har svårt att prata om det. De lider av en känsla av skam och “dumhet” som de fäster deras beteende som orättvist håller detta försvagande tillstånd gömd.

behandling av depression med örter

Läkare ordinerar en mängd olika läkemedel för deprimerade patienter. Ofta biverkningar av dessa föreskrifter lämnar patienter med en rad biverkningar frågor att ta itu med, som känslor av sömnighet, oklarheter eller mental fokus och förlust av libido och aptit. Naturläkemedel å andra sidan, erbjuder en underbar alternativ som har få eller inga biverkningar. Två örter som har visat stort löfte är lakrits och johannesört.

Med sitt ursprung i Europa, innehåller johannesört det oerhört aktiv ingrediens som kallas hyperforin. Experter rekommenderar en dos av 900 – 1800 mg per dag med en koncentration på 3 procent. Denna dosering kan ändras i enlighet med sjukdomens svårighetsgrad och kommer att justeras av din naturläkare.

Ironiskt nog är johannesört klassificeras som giftiga ogräs eftersom det negativt påverkar centrala nervsystemet hos vissa djur. Även demonstrera detta negativ inverkan på djur, påverkar det inte människor på detta sätt i det minsta, och örten har varit effektiv vid behandling av depression. Studier har visat att det hämmar frisättningen av serotonin, som är ett resultat som traditionellt föreskrivna mediciner försöker uppnå. Vissa patienter har funnit denna naturligt förekommande produkt mer acceptabelt än en receptbelagda läkemedel, och har uppnått goda resultat i behandlingen av sin depression.

lakrits

Lakrits har varit känt under en lång tid som en effektiv växtbaserade behandling fro förkylningar, men senast inspelade resultat har visat imponerande resultat vid behandling av depression. Lakrits är en naturlig anti-depressiva som innehåller åtta monoaminoxidashämmare.

Denna ört tas antingen som en kapsel eller kan drickas som te. Det finns ett varnande ryttare till användningen av lakrits. Om de tas i för stor dos eller under en längre tid, kan det finnas biverkningar som ökad blodtryck, huvudvärk och trötthet. Det rekommenderas att lakrits kompletteras med kalium kapslar och ökad vattenintag för att kompensera för de biverkningar, men i varje fall bör du endast använda lakrits på inrådan av en legitimerad läkare.