Hur kan jag stoppa mina panikattacker

Många människor skulle vilja veta svaret på frågan, “hur kan jag sluta mina panikattacker”, men de har inte riktigt tro att det finns ett svar. Ofta kommer de att ha lidit under många år, och tror att de har försökt allt. De lösningar som erbjuds av den medicinska professionen inte har varit effektiva. Drogerna de föreskriver erbjuder kortsiktiga lindring men de egentligen bara behandla symptoms.The psykiatriska behandlingar de ger uppenbarligen inte fungerar för en massa människor. För att stoppa panikattacker, måste du ta en annan strategi.

Läkare inte ens överens om orsakerna till panikattacker? Vissa förespråkar medicinering alternativet att behandla en kemisk obalans i hjärnan. Men eftersom det inte finns något sätt att testa detta är det fortfarande bara en teori. Några pekar på undertryckta känslor som orsak, men vi förmodligen alla har någon av dem. Vi har inte alla får panikattacker though.

En annan teori är att om vi upplever fysisk, mental eller känslomässig utmattning, vi blir känsligare för de triggers som kan leda till en panikattack. Medan denna generella ångest tillstånd kvarstår, tänkte en angelägen en förändring i kroppen kan sätta dig in i en nedåtgående spiral av ångest. När den medicinska professionen etikett du med “generaliserat ångestsyndrom”, tillägger den till din tro på att det är något fel med dig som borde oroa.

Det krävs inte mycket för att sätta dig in i ett fullskaligt panikattack. Din “kamp eller flykt” svar sparkar in, för att förbereda kroppen för att springa iväg eller försvara sig. Det får adrenalinet att pumpa och orsakar många av de obehagliga känslor som är förknippade med en panikattack. Men denna process är helt normalt och inget att oroa sig för.

Det är bara din kropp utför en av sina naturliga funktioner. Men för dig, är det en panikattack och du måste stoppa det. Du försöker sätta under medveten kontroll, något som inte behöver kontrolleras. Din kropp kan hantera det, men din hjärna kan inte. Du går igenom en normal reaktion, men det känns inte normalt. Du att försöka bekämpa den känslan, att kämpa mot det. Och genom att sätta dig in i en strid, lägger du till din känsla av fara.

I ett försök att stoppa dina panikattacker genom att bekämpa dem, ger dig energi till dem. Men det finns ingen fiende att slåss. Så hemskt som det känns, kan den inte göra dig någon verklig skada. Normalt, när den upplevda faran har gått, skulle en annan automatiken ta över för att återställa allt till sitt vilotillstånd. Det är bara en fråga om att vänta på att det ska ske.

För att stoppa panikattacker, måste du visa dem på ett annat sätt. Det är en teknik som du kan använda för att ändra din uppfattning av dem. Du måste också ta itu med de underliggande ångest som gör dig mottaglig för dem. Och slutligen, måste du göra återhämtningen permanent. En del av detta är att inse att eventuella motgångar är bara en del av läkningsprocessen.

Hur kan jag stoppa mina panikattacker? Jag kan omfamna dem i stället för att göra dem en fiende. Abraham Lincoln sade, “… när jag gör mina fiender mina vänner, har jag inte förstört mina fiender?”. Genom att lära sig några enkla tekniker, kan du förlora din rädsla för panikattacker och stoppa dem för gott.