en naturlig behandling för depression sam-e

Som sen molekylen SAM-e har blivit känt som en naturlig behandling av depression, antalet en psykisk störning i form av drabbade patienter världen över. Idag olika medicinska behandlingar för depression existerar allt från välkända receptbelagda läkemedel såsom serotonin-återupptaget-hämmare, till så kallade naturliga behandlingar för depression. En naturlig behandling för depression är löst definieras som ett läkemedel som inte är ett receptbelagt läkemedel och vanligen av naturligt ursprung, såsom naturläkemedel mot depression, fiskolja eller, som i fallet med SAM-e, ett medel som är kemiskt syntetiserade för behandlingsändamål, utan också förekommer naturligt i kroppen. (Inom parentes det måste påpekas att receptbelagda läkemedel ofta också härrör från ekologiska källor, däribland växter, så definitionen av, Äúnatural, är au faktiskt ganska oprecisa).

sam-e
SAM-e (S-adenosylmetionin) är en essentiell aminosyra som produceras naturligt i den mänskliga kroppen, och i första hand i levern, där det också är metaboliseras i stor utsträckning. Den spelar en central roll i kroppen, aos ämnesomsättning, där den är involverad i överföringen av metyl-grupper på olika substrat såsom proteiner, nukleinsyror och lipider. Bland dess många effekter i kroppen denna naturliga behandling för depression ökar nivån av signalsubstanser i hjärnan. Upptäckt under 1950 sam-e har varit känd som en behandling av olika sjukdomar sedan 1970-talet. Med en ökad medvetenhet om depression och en växande tendens till självmedicinering föreningen har nyligen fått mer och mer uppmärksamhet som ett potentiellt alternativ behandling för depression.

Denna naturliga behandling för depression säljs i USA som kosttillskott, snarare än som receptbelagda läkemedel, även om, såsom kommer att framgå senare, är dess biverkningsprofil inte underskattas. Föreningen marknadsförs som antingen SAM-e eller under andra namn såsom Gumbaral, Samyr, AdoMet och Admethionine. Bortsett saluföras som naturlig behandling av depression SAM-e säljs också som botemedel för leversjukdomar och artros. Det är allmänt tas i form av ett piller vid olika koncentrationer. När det för föreningen, har AOS potential som alternativ behandling för depression olika kliniska studier visat dess positiva effekt på depression. Många användare av SAM-e rapporterats att denna naturliga behandling för depression förbättrade sina symtom avsevärt, medan andra uppgav att det depression och med försvunnit helt. Emellertid är föreningen inte utan sina risker hos vissa patienter kan det orsaka neurologiska tillstånd såsom förvärrad depression, ångest, mani, illamående och huvudvärk samt andra organiska biverkningar såsom diarré, dyspepsi, sömnlöshet och allergiska reaktioner. Det kan också förlora sin potens över tiden som patienten, justerar aos kroppen till kemikalien. Långsiktiga effekter av SAM-e är okända.

Avslutande kan man säga att SAM-e kan vara en livskraftig naturlig behandling för depression för en given depression patienten. Men samtidigt inte ett receptbelagt läkemedel är det rekommenderat att inte ta det utan medicinsk vägledning. I synnerhet är det viktigt att börja ta detta alternativ behandling för depression i en låg dos, eftersom överdosering är vanligen rapporteras ofta leder till biverkningar som nämns ovan.