depression – självmord och könen

Detta är en artikel om självmord och den skenande ökningen av den slutliga lösningen på män. Medan kvinnor som kön verkar locka uppmärksamhet i media, män är i kris och lite diskuteras. Om du besöker webbplatser som National Institute of Mental Health och Mayo Clinic, kommer de att konstatera att män är mindre benägna att drabbas av depression i förhållande till kvinnor.

Den outtalade bit är dock uppenbar klyfta mellan depression priser och det faktum att män är fyra gånger mer benägna att begå självmord än kvinnor. Låt mig säga att det glad och nöjd man inte tycker om att avsluta hans liv. Bara för posten, är detta inte ett USA problem bara. Australian Institute of Socialstyrelsens rapport med 2003-04 siffrorna tyder på att även självmord är på nedgång i Oz, 79% av offren är män. I rapporten sägs också att 30-34-åriga män och den största risken vid nästan fem gånger självmordsfrekvensen för är

Frågan blir då en av diagnos och identifiering. I båda professionella webbplatser säger att män är mindre benägna att erkänna att depression och läkarna är mindre benägna att misstänka det. Hos kvinnor är dock symtom identifieras och diagnostiseras som depression ungefär dubbelt så ofta som män. Anledningen till detta är den uppenbara möjligheten för kvinnor att vara mer kopplade till sina känslor, medan män arbetar för att bevara en bild av styrka.

Så män är bokstavligen dör eftersom de inte kan uttrycka sig tillräckligt.

Här är några mer häpnadsväckande bitar av information från Centers for Disease Control and Prevention, WISQARS systemet

Ett. Självmordet var den åttonde vanligaste dödsorsaken för män och den sextonde ledande dödsorsaken för kvinnor under 2004.
2. Män dör genom självmord fyra gånger graden av kvinnor
Tre. Män använder mer dödliga metoder i självmordsförsök.
4. Kvinnor självmordsförsök oftare men inte lyckas beror främst på deras val av metod. (Piller, etc.)
Fem. Nästan fyra gånger så många män som kvinnor i 15 – 19 åldersgrupp dog genom självmord.
6. Mer än sex gånger så många män som kvinnor i 20 – 24 åldersgrupp dog genom självmord
7. Icke spansktalande äldre vita män i åldern 85 eller äldre ar löper ännu större risk för självmord än någon annan i samhället.

De pågående riskfaktorer för icke-dödliga självmordsförsök är allmänt missbruk, skilsmässa eller depression och / eller andra psykiska sjukdomar. Om du eller någon du känner har uttryckt tankar om självmord, ta det på allvar.

Den sista skrämmande bit av information om depression självmord och könen är det viktigaste.

Ett. Kvinnor tenderar att ta en relativt lång tid från första tankar på självmord att faktiskt göra ett försök. Viss forskning har visat denna tidsram kan vara så länge som 42 månader eller 3,5 år.

2. Män tar mycket kortare tid att tänka igenom sina planer från första uttryck för självmord att faktiskt försöka handlingen. Denna tidsram är någonstans runt 12-14 månader eller drygt ett år.

Med tanke på de dödliga verktyg för val av manliga självmord och den högre graden av framgång ta sitt eget liv, och det komprimerade “betänketid” är verkligen en allvarlig fråga.

De flesta självmordsförsök är uttryck för extrem stress, inte ofarliga bud för uppmärksamhet. En person som verkar självmordsbenägen inte bör lämnas ensam och behöver omedelbar mental hälsa behandling.

För omedelbar hjälp, ring National Lifeline suicidprevention på 1-800-€ 273-TALK (8255). Det är avgiftsfria och tillgängliga 24 timmar om dygnet, varje dag: Du kan ringa till dig själv eller till någon du bryr dig om. Alla samtal är konfidentiella.