är dina minnen deprimerande dig

Ett sätt stress, depression och ångest drabbar sjuka är på det sätt de minns händelser från deras liv. Jag kallar detta “selektivt tänkande” och i den här artikeln kommer du att upptäcka hur selektivt tänkande bränslen stress, depression och ångest.

Det finns många dagar som vi har bott i våra liv som vi helt enkelt inte minns. Dagar där vi gick till skolan, gick på semester, åkte för en dag, gick för intervjuer, gick till jobbet, tillbringade dagar avkopplande hemma eller bara några dagar tillbringade utföra sedvanliga rutiner och sysslor som utgör det dagliga livet.

Under hela ditt liv, har det funnits massor av dagar där du hade en bra tid, då du var lycklig och njuta av livet. En fest middag, en helg, speciella familjen tillfällen, tittar på en bra film och spela spel eller sport.

Det finns hundratals dagar du tillbringade i skolan. Dussintals dagar spenderas på semester. Många familjefester och naturligtvis hundratals dagar tillbringas på jobbet. Vi minns några bra tider men en förfärlig massa av dem gradvis förlorar detalj när vi åldras. Vi vet att vi var glada, men vi kan inte minnas de exakta detaljerna.

Men livet är inte allt om rutinmässiga dagar och glada tillfällen. För oss alla, har livet sina mindre lyckligare tider där vi står inför några ganska försöker händelser: Konfrontation med andra, förlust av ett jobb, död av en nära anhörig, relation haverier och dussintals gånger där vi gjorde ett misstag och skruvas upp . Ibland, våra misstag är små och få oss irritation, besvär och förlägenhet. Andra gånger, skruva vi upp big time och konsekvenserna har en stor, livsförändrande effekt.

Jag skriver från smärtsamma erfarenheter här och jag vet att jag inte är den enda som gjort ett stort misstag som förändrade under mitt liv och orsakat mig enorm smärta och bidragit till min nedstigning i ångest och depression.

En av anledningarna till att jag trädde in i ångest och depression låg i de selektiva sätt tänkte jag på mitt liv. Jag har haft ett fantastiskt liv: Jag jobbade i 10 fantastiska och givande år i underhållningsbranschen. Jag hade en lysande IT-karriär och jag haft oerhört min barndom och mitt familjeliv.

Kan jag minns alla de lyckliga tider jag tillbringade hela mitt liv? Nej, jag minns några i detalj men resten har bleknat bort. Vad tycker du? Kommer du ihåg alla de lyckliga tider du har haft i hela ditt liv?

Här är poängen: Jag kan minnas i detalj alla de dåliga tider som jag har fått utstå. Min relation sammanbrott, dödsfall i min familj, alla de gånger jag gjort misstag-även sådana från 20 år sedan – jag minns dem alla i detalj med lätthet.

Denna typ av selektivt tänkande utförs av de flesta som lider av stress, ångest och depression. Det är selektiv eftersom mer tyngd och uppmärksamhet ges till de dåliga tiderna i livet än att de goda tiderna. Ständigt gå över och över alla dina misstag, hade alla de gånger då du kände en orättvisa har gjort allt de dåliga tiderna och när andra sviker dig illa eller att du låter andra ned. Alla är upprepas om och om igen i ditt sinne.

Om det inte var nog, drabbade också börja spela dessa tider med olika “Om bara” alternativa scenarier som gör något annat än förening elände och hålla smärtan pågår genom att låsa den sjuke till stress, depression och ångest.

För att stoppa denna typ av selektivt tänkande, acceptera att det som är gjort är gjort. Det kan inte ändras oavsett vad. Så acceptera det och sedan lära av det, så glöm det. Börja ihåg alla de gånger då du var lycklig och när du njuter av livet. De är av mycket större betydelse än de dåliga tiderna.

Du är människa och detta innebär att du kommer att göra misstag och uppleva några ganska försöker händelser som orsakar dig smärta och lidande. Men du kommer också uppleva många lyckliga tider också. Det är en del av människors liv. Ha alltid detta i åtanke när suget att selektivt minns de dåliga tider strejker.