alla om TCA antidepressiva läkemedel

Tricykliska antidepressiva läkemedel eller TCA är en grupp av läkemedel som hjälper till att balansera kemikalierna i signalsubstansen. Dessa kemikalier används av nervcellerna och det är den TCA som hjälper till att öka noradrenalin och serotonin nivåer. Dessutom, denna drog typ blockerar acetylkolin. Genom att göra alla dessa, lindrar balansen av kemikalier i din hjärna din disposition och uppmärksamhet. TCA antidepressiva, men förskrivs ofta är oftast inte det första behandlingsalternativ vid behandling av depression. Jämfört med andra antidepressiva läkemedel, är TCA relativt säker och snabbverkande, men det är inte utan biverkningar. Dessa efter effekter varierar och det kan hindra patientens bekvämlighet.

Till exempel är Elavil ett effektivt antidepressivt läkemedel som blockerar acetylkolin men i processen skapar förstoppning problem för vissa patienter. TCA antidepressiva är inte lämpligt för patienter som har kramper, hjärtsjukdomar och glaukom. Barn och tonåringar har upplevt självmordsbenägenhet med användningen av dessa droger också. Andra mildare biverkningar förknippade med användning av TCA inkluderar oregelbundna viktförändringar, dimsyn, lågt blodtryck, muntorrhet, hudutslag, förstoppning, hjärtklappning och dåsighet. Plus, har studier visat att majoriteten av de antidepressiva läkemedlen på marknaden orsakar impotens.

Det finns vissa läkemedel som inte bara är kompatibla med TCA. Om du tar TCA antidepressiva, bör du undvika helt och hållet följande läkemedel: adrenalin, MAO-hämmare, klonidin, och cimetadine. Om du har tagit något av dessa läkemedel tillsammans med TCA, är det värsta som kan hända dig högt blodtryck som leder till stroke. Under TCA behandling är det också bra att undvika alkohol dryck. Bortsett från depression, är TCA antidepressiva också för att behandla paniksyndrom, sängvätning, Tvångssyndrom, migrän, bulimi, PMS, och svår och återkommande smärta. Du bör dock vara medveten om att vissa av de användningsområden för TCA antidepressiva inte är godkända av USFDA.